Meubels schilderen spuiten?
schilder-Nijmegen.nl

Meubels worden gebruikt in en om het woonhuis. Meubels zijn relatief immobiele voorwerpen en worden gemaakt door meubelmakers en meubelfabrikanten.

Meestal bestelt de klant het gewenste meubel bij een woonspeciaalzaak waarop deze op bestelling bij de fabriek wordt gemaakt en afgeleverd bij de klant thuis. Een Zweedse meubelfabrikant is bekend geworden door haar zelfbouwpakketten. Na aankoop kan de klant het meubel direct zelf in elkaar zetten.

Meubels en met name houten meubels komen veel voor in huishoudens en horeca. Deze meubels kunnen een prima tweede leven krijgen door ze te schilderen of te spuiten. Meubels spuiten of schilderen gaat niet zomaar. Om een optimale hechting te krijgen tussen verf en het meubelstuk is het belangrijk dat het meubelstuk goed gereinigd is. De onderdelen worden vetvrij gemaakt en vervolgens geschuurd of gestaald om de hechting te vergroten. Tussen het spuiten onderling en het meubelstuk kunnen de volgende hechtingprincipes ontstaat:

  • Meubels met verf schilderen of spuiten is de algemene term voor producten die bedoeld zijn om een voorwerp te beschermen of te verfraaien door het van een pigmenthoudende laag te voorzien. Tevens zijn er mogelijkheden om voorwerpen opvallend te maken door het gebruik van hoogwaardige kleurlakken.
  • Een verfspuit bestaat uit een hervulbaar vat waarop een spuitdeel is geplaatst welke laatste via een slang met een compressor of met een vat met gecomprimeerde lucht is verbonden. met een al kleine compressor kunt u al leuke meubels spuiten.
  • Ook de gewonen spuitbus kunt u hanteren er zijn speciaalzaken die spuitbussen verkopen met net iets meer druk. Deze worden speciaal voor u gevuld met de lak naar keuzen. Voor  graffitiwerk wordt meestal een spuitbus gebruikt waarbij verf en drijfgas samen in één vat zijn aangebracht. deze zijn relatief goedkoop maar minder geschikt voor meubels spuiten.
  • U kunt het ook laten doen daarvoor staat schilder Nijmegen u graag terzijde.

Neemt u gerust contact met schilder-Nijmegen.nl op voor de mogelijkheden.

Vraag uw offerte aan

WhatsApp chat