Schoonmaak na brand? schilder-Nijmegen.nl

Een brand kan ontstaan door een kortsluiting ongeluk meestal door menselijk valen, Ook door opzet kan er brand veroorzaakt worden.(brandstichting). Een brand kan echter alleen ontstaan als sprake is van de volgende drie factoren:

  • Brandbaar materiaal
  • Zuurstof
  • Een voldoende hoge temperatuur

Deze drie factoren tezamen wordt de branddriehoek genoemd

Als mengverhouding wordt meegenomen spreekt men van de brandvierhoek En als er een katalysator wordt gebruikt, is er sprake van de “brandvijfhoek” Bijvoorbeeld bij het leggen van sigaretten as op een suikerklontje, beide stoffen branden niet zonder elkaar.

De brandweer is de instantie die gespecialiseerd is in het minimaliseren van een schade bij een brand. Dit kan worden gedaan door het vuur te blussen, of door het gecontroleerd te laten branden en te voorkomen dat meer objecten vlam vatten. Een beginnende brand kan eenvoudig worden gedetecteerd met een rookmelder. De brandweer heeft tegenwoordig echter ook een preventieve functie. Ze controleert op onveilige situaties, en handhaaft de regelgeving.

Soorten brand:
Schoorsteenbrand

Hierbij brandt het aangeslagen roet (koolstof) binnenin de schoorsteen. De warmte-ontwikkeling en de vonken kunnen er voor zorgen dat de brand zich verspreidt.

Binnen brand

Bij een binnenbrand blijven ramen meestal nog intact, en het vuur is meestal beperkt tot één of enkele vertrekken. Als deze situatie te lang blijft bestaan, gaat het over in een uitslaande brand.

Uitslaande brand

Een uitslaande brand is een brand waarbij de ramen zijn gesprongen zodat er veel zuurstof aangevoerd wordt. De vlammen slaan dan via de ramen naar buiten en buigen soms enkele meters naar boven.

Schoonmaak na brand

De schoonmaak na brand of brand schoonmaak wordt na een gedoofde brand uitgevoerd.

Rest inboedel die nog intact zijn worden verzameld en naar een verzamelpunt gebracht. om vervolgens het hele huis goed schoon te maken. Systematisch – kamer voor kamer – gaat men te werk. Geen kamer blijf onbehandeld.

Tijdens de brand is er veel aan roet vrijgekomen wat nu tijdens de schoonmaak na brand wordt verwijderd.

De gordijnen worden van het raam gehaald en naar de reiniging stomerij gebracht of zelf gewassen. Ramen en deuren worden opengezet voor maximale ventilatie. De vloerkleden en lopers worden opgerold en naar buiten gebracht en goed schoongemaakt shampoorollen. Als het weer het toelaat, doet men al het meubilair naar buiten, om het buiten goed schoon te maken. zo nodig gaat bij de schoonmaak na brand het meubilair terug naar de fabriek voor behandeling. Alle kasten worden leeggeruimd en van binnen goed schoongemaakt. Voordat men de kast weer inruimde wordt deze eerst goed in de boenwas gezet.

Ook de inhoud van kasten zal bij schoonmaak na brand kritisch bekeken en goed worden schoongemaakt. De glazen en het servies, dat men dagelijks gebruikte, wordt afgewassen. Kleding wordt kritisch nagekeken en naar de reiniging stomerij gebracht boeken papieren documenten worden bij een schoonmaak na brand zorgvuldig geordend. De uit de slaapkamer gehaalde matrassen worden naar buiten gebracht, om deze goed met de mattenklopper uit te kloppen. De keuken, badkamer en toilet krijgen dezelfde behandeling. Hier worden ook de tegels van de muren zorgvuldig afgewassen.

Meestal worden de kamers ook opnieuw behangen en gewit.

Nadat de kasten weer schoon en op hun plaats staan, worden de kamerdeuren gesopt, de ramen gewassen en de vloeren geschrobd. Dan kunnen de gereinigde kleden weer in de kast, de vloerbedekking weer op de vloer en de overige meubels weer naar binnen. Ook de gewassen en gestreken gordijnen kunnen weer voor het raam.

Zo een schoonmaak na brand neemt meestal meerdere dagen in beslag en is behoorlijk zwaar werk.

Neemt u gerust contact met schilder-Nijmegen.nl op voor de mogelijkheden.

Vraag uw offerte aan

WhatsApp chat